BrightAnalyticsin raporttien ansiosta voimme paremmin seurata sivustojemme suorituskykyä, kerätä lisätyötä ja laskuttaa sitä uudelleen.

-Dries Devroe, Talousjohtaja
"Emme voi jättää ongelmaa työmaalle. Meidän kaltaisemme yrityksen on oltava tarkkana. BrightAnalyticsin ansiosta voimme."
- Dries Devroe, Talousjohtaja

Modules in use

Liikevaihto, kustannukset ja kate jaardia kohti yhdellä napsautuksella.

Rakennusalalla toimivat yritykset tarvitsevat usein talousraportin lisäksi myös hankeraporttia, jotta työmaita voidaan seurata tarkasti. Tämä koskee myös johtavaa rakennushankkeiden kokonaiskumppania Verhelst Groupia Oostendesta. He päättivät vaihtaa koko raportointinsa BrightAnalyticsiin. Tulos? Oivallus neliössä.

Kun Verhelst Groupin talousjohtaja Dries Devroe näki BrightAnalyticsin esittelyn erään talousjohtajakollegansa toimesta, hän innostui heti. “Itse asiassa raportointimme sujui tuolloin hyvin hankalasti”, hän aloittaa. “Olemme johtava, edistyksellinen, perheomisteinen rakennusalan yritys, jolla on kuusi osaamisaluetta ja yhteensä 15 yritystä. Vaaditaan taloudellista ja konsolidoitua raportointia sekä hankeraportointia. Tämä on Verhelst Aannemingenin toimipaikkoja koskeva raportti, joka toimii perustana kuukausittaisille keskusteluille toimipaikkojemme johtajien kanssa. Viime aikoihin asti tämä tehtiin Excelin ja QlikViewin avulla, jossa oli raportointikerros, joka muodosti yhteyden kirjanpitopakettimme KPD:n kanssa. Tätä raportointia ei kuitenkaan koskaan kehitetty kunnolla, emmekä saaneet sitä korjattua edes monien yritysten jälkeen. Kun näin BrightAnalyticsin visuaalisen tehon ja helppokäyttöisyyden, päätin istua taas piirustuspöydän ääressä ja aloittaa alusta valkoisella arkilla.”

Belgian kirjanpito perustana

Kysyttyään muutamalta BrightAnalyticsin referenssikohteelta heidän kokemuksistaan työkalusta Dries teki päätöksensä. “Demon saaminen on aina hauskaa ja mukavaa. Saat nähdä parhaat ominaisuudet ja toiminnot, ja kaikki on mukavaa ja hienoa. Referenssien kyseenalaistaminen antaa rehellisemmän kuvan. Mutta kaikki, joiden kanssa puhuin, olivat innoissaan työkalusta. Alle kuukausi myöhemmin BrightAnalytics oli käytössä”, hän jatkaa. “Aloitimme vakiotuotteesta: taloudellisesta raportoinnista. Tämä merkitsi sitä, että hyvä tuote oli heti pöydällä. Kaikki toimii täydellisesti, varsinkin kun haluamme klikata ja zoomata pääkirjatilejä, analyyttisiä tilejä, laskuja … Kaikki on mahdollista. On suuri etu, että BrightAnalytics on belgialainen yritys, jolla on belgialainen kirjanpito. Se näkyy kaikessa: nimityksissä, luokituksissa…”.

Nopea yhteys KPD:hen

Aluksi projektiraportointi tehtiin vielä Excelin avulla, mutta nyt Dries käyttää myös BrightAnalyticsia tähän tarkoitukseen. “Kyse on ylimääräisestä tuloslaskelmasta, joka perustuu analyyttiseen kustannustyyppiin. Jokaisesta toimipaikasta on tuloslaskelma ja toimipaikkaraportti, jonka avulla voimme seurata yksityiskohtaisesti ja lähietäisyydeltä kaikkea A:sta Z:hen. Tämä on tärkeää, koska rakennustyömaa on avoin ympäristö, jossa monet parametrit voivat vaikuttaa tehokkuuteemme. Käytämme BrightAnalyticsin raportteja kuukausittaisissa kokouksissamme työmaan ja projektipäälliköiden kanssa. Näin voimme paremmin seurata suorituskykyä ja ottaa talteen lisätyötä, jotta voimme laskuttaa sitä eteenpäin. Työmaakohtaisesti, projektipäällikköä ja työmaapäällikköä kohden meillä on täydellinen yleiskuva liikevaihdosta, kustannuksista ja katteesta.”

Eikö BrightAnalyticsin ja KPD:n yhdistäminen tätä tarkoitusta varten ollut vaikeaa? “Se selvitettiin hetkessä. Yksi BrightAnalyticsin eduista on se, että se on hyvin kehittynyt organisaatio, jolla on kaupallinen osasto, back office jne. Kun kysyt kysymyksen, saat vastauksen päivässä. He ovat hyvin joustavia. Juuri sitä meidän kaltaisemme yritys tarvitsee nykyään. Meidän on pystyttävä reagoimaan nopeasti. Emme voi myöskään jättää työmaan ongelmia lojumaan.”

Konsolidoidun tuloksen syntyyn tutustuminen

Verhelst-konserni teetti lukujen konsolidointia varten vakiokonsolidointityökalun lisäksi useita lisäkonsolidointiraportteja sen mukaan, mitä konsolidointimenetelmää se käytti 15 yhtiössään. “Nämä raportit räätälöitiin meitä varten, ja niiden avulla saamme lisää konsolidoitua tietoa suorituskyvystä. Olemme määritelleet neljä toimintaryhmää – urakointi, kierrätys, koneet ja yleiskustannukset – ja tämän avulla voimme tehdä sekä alakonsolidoinnin että koko konsernin konsolidoinnin. Tämä antaa meille muun muassa tietoa tulostemme alkuperästä. Se toimii niin sujuvasti, että olemme nyt pisteessä, jossa on mahdollista konsolidoida joka vuosineljännes.”

Suosittelisiko Dries puolestaan työkalua muille? “Ehdottomasti. Koska se on niin helppo ja intuitiivinen käyttää, ja se on kohtuuhintainen. Siinä on myös hauskoja ominaisuuksia: voit lisätä kommentteja, jakaa näkemyksiä kollegoiden kanssa... Myös kulissien takana on aistittavissa yrityksen länsisuomalainen mentaliteetti. Siinä on “poer”, kuten me sanomme. He vain tekevät niin. Lisäksi ne investoivat edelleen teknologiaan ja henkilöstöönsä. Näin tiedät asiakkaana: Asiakkaana tiedät: Minulla on aina saatavilla uusimmat kehitystuotteet.”

logo flower

BrightAnalyticsin edut Verhelst Groupin mukaan:

 • Snel käynnissä
 • Tietojen levittäminen on erittäin helppoa.
 • Erittäin sileä ja joustava
 • Vähäinen mahdollisuus virheisiin
 • Intuitiivisesti avattu, yksi purjo vääntyy helposti sisään.
 • Hyvä organisaatio, jonka jatkuvuus on taattu.

Haluatko tietää, mitä BrightAnalytics voi tarjota sinulle?

 • Kuka on BrightAnalytics?

  BrightAnalytics on dynaaminen ja kasvava teknologiayritys. Tavoitteenamme on auttaa organisaatioita tehostamaan johdon raportointiprosessejaan. Pysy mukana muuttuvassa liiketoimintaympäristössä ja kasva nopeasti ja kestävästi!

 • Miksi käyttää BrightAnalyticsia talousjohtajana?

  Raportointialustamme tuottaa strategisia raportteja, jotta sinulla talousjohtajana on enemmän aikaa tulkita lukuja.

 • Liittyykö BrightAnalytics pakettiini?

  Sivulla https://www.brightanalytics.fi/integraatiot/ on luettelo kaikista yhteyksistämme.