"Tämä ohjelmisto tekee työstäni paljon helpompaa, mikä säästää uskomattoman paljon aikaa."

-Arild Nordrevoll, talousjohtaja
Arild-Nordrevoll-Wolftech
"BrightAnalyticsin tarjoamien hyödyllisten tietojen ansiosta voimme nyt tehdä tietoon perustuvia päätöksiä liiketoimintamme johtamisesta.
"
- Arild Nordrevoll, talousjohtaja

Modules in use

Nopeasti kasvava norjalainen startup-yritys valitsee älykkään ja tehokkaan vaihtoehdon

Kunnianhimoisten suunnitelmien toteuttaminen rajallisella henkilöstömäärällä on tyypillistä aloittaville yrityksille. Tällöin on hyvä olla tehokkaasti organisoitu ja käyttää oikeita välineitä tukenasi. Norjalaisen Wolftech Broadcast Solutions-yhtiön talousjohtaja Arild Nordrevoll on havainnut tämän. Hän on ainoa Wolftechin tiimissä, joka käsittelee taloudellista raportointia. Tämä työ vei ennen paljon hänen aikaansa, mutta nykyään se on BrightAnalyticsin ansiosta jäänyt minimiin.

Norjalainen start-up-yritys Wolftech Broadcast Solutions kehittää suunnittelu- ja yhteistyöohjelmistoja ammattimaisille lähetysmarkkinoille. Yrityksen maailmanlaajuisia asiakkaita ovat muun muassa BBC, RTL ja VICE Media Group.

“Koska olemme pieni organisaatio – noin 20 vakituista työntekijää ja kymmenkunta konsulttia – olen ainoa henkilö, joka vastaa kaikesta, mikä liittyy talouteen ja hallintoon”, talousjohtaja Arild Nordrevoll selittää. “Tämän vuoksi minun on pystyttävä työskentelemään tehokkaasti. Ennen käytin paljon aikaa Excel-taulukoiden yhdistämiseen eri järjestelmistä ja raporttien päivittämiseen kuukausittain, minkä jälkeen kopioin ne PowerPointiin. Se ei ollut enää toimivaa, joten aloin etsiä raportointityökalua, joka helpottaisi kuukausittaista päättämistä.”

Kun Arild selaili internetiä etsiessään hyvää työkalua, hänelle soitettiin BrightAnalyticsin Ruotsin toimistosta. BrightAnalyticsilla on jo salkussaan useita samankaltaisia pohjoismaisia yrityksiä, ja se otti yhteyttä Wolftechiin ja kysyi, tarvitsisivatko ne apua raportoinnissa.

Valtavat ajansäästöt

“Innostuin heti, kun näin demon”, Arild jatkaa. “Omassa kirjanpitopaketissamme oli myös raportointityökalu, mutta pidin BrightAnalyticsin käyttöliittymästä todella paljon. Tämä ohjelmisto helpottaisi työtäni niin paljon, että säästyisin uskomattoman paljon aikaa. Siihen asti käytin yli päivän joka kuukausi raporttien luomiseen. Nyt oli vain luotava kerran räätälöity raportti, joka voitiin päivittää automaattisesti lukujen syöttämisen jälkeen.. BrightAnalyticsin henkilökunta sopeutui erittäin helposti, oli erittäin ratkaisukeskeistä ja vastasi kysymyksiini uskomattoman nopeasti. Toinen ratkaiseva syy oli hinnoittelu: saimme erittäin hyvän vastineen investoinnillemme. Lisäksi se, että BrightAnalyticsin hinnoittelumalli on sidottu yrityksen liikevaihtoon, on erittäin mielenkiintoista erityisesti meidän kaltaiselle nuorelle yritykselle.”

Vähän myöhemmin BrightAnalytics perustettiin ja otettiin onnistuneesti käyttöön Wolftechissä. “Yleensä tällaisten ohjelmistojen käyttöönotto vie paljon enemmän aikaa. Mutta ei BrightAnalyticsin kanssa. Meidän ei tarvinnut edes tavata fyysisesti: kaikki tapahtui virtuaalisesti, myös saamani lyhyt koulutus. Ihmiset, joihin otin yhteyttä, olivat erittäin asiantuntevia ja pystyivät vastaamaan kysymyksiini heti”, Arild sanoo. “Jos he joutuivat tiedustelemaan jotakin, he toivat ratkaisun seuraavana päivänä.

Koska Wolftech Broadcast Solutions on osa suurempaa konsernia, BrightAnalyticsin oli saatava konsernin IT Solutions -osaston hyväksyntä kaikkien järjestelmässä käsiteltävien tietojen turvallisuudelle ja suojaukselle. “BrightAnalytics läpäisi kuitenkin helposti kaikki turvallisuustarkastukset“, Arild lisää.

Tietoon perustuvat päätökset

Wolftech käyttää talousmoduulia kuukausittaiseen johdon raportointiin johdolle ja hallitukselle. Lisäksi ennustetyökalu on tärkeä myös Arildille. “Ennen käytin paljon aikaa yrittäessäni saada todellisia lukuja, mutta nykyään otan vain työkalun tiedot ja voin luottaa niihin täysin. Olemme myös alkaneet käyttää järjestelmää asiakkaiden seurantaan: Näen, mitkä asiakkaat tuottavat meille suurimman liikevaihdon ja korkeimman bruttokatteen, verrattuna asiakkaisiin, joihin investoimme pikemminkin kuin joista ansaitsemme. BrightAnalyticsin tarjoamien hyödyllisten tietojen ansiosta voimme nyt tehdä tietoon perustuvia päätöksiä liiketoimintamme johtamisesta.”

logo flower

BrightAnalyticsin edut Wolftech Broadcast Solutionsin mukaan:

  • Erittäin käyttäjäystävällinen ja intuitiivinen
  • Asianmukainen hinta-laatusuhde
  • Nopeat helpdesk- ja tukipalvelut
  • Joustava ja ratkaisukeskeinen henkilöstö
  • Räätälöity visuaalinen raportointi

Mietitkö, mitä BrightAnalytics voisi tehdä sinulle?

WolftechSolutions_logo

Tietoja Wolftech Broadcast Solutionsista

Norjalainen Wolftech Broadcast Solutions on norjalaisen TV2:n tytäryhtiö ja nopeasti kasvava yritys, joka luo suunnittelu- ja yhteistyöohjelmistoja mediayhtiöille. Heidän asiakkaidensa joukossa ovat muun muassa BBC, VICE Media Group ja RTL. Kulissien takana kasvava yritys koostuu melko pienestä tiimistä, joka työskentelee älykkäästi ja tehokkaasti. Tällä hetkellä talousjohtaja Arild Nordrevoll käyttää BrightAnalyticsia kaikkeen, mikä liittyy taloudelliseen raportointiin. Ja se säästää todella paljon hänen aikaansa…