Ohjelmistoalusta BrightAnalytics muuttaa Alankomaihin

TRENDS – Fintech-yritys on kasvanut ulos käynnistysvaiheesta ja aloittaa kansainvälisen kasvun Alankomaissa.

Länsi-Flanderissa toimivan BrightAnalyticsin ohjelmistoalusta yhdistää yrityksen taloustiedot operatiivisiin tietoihin. Fintech-yritys on kasvanut ulos start-up-vaiheesta ja aloittaa kansainvälisen kasvunsa Alankomaissa. “Tämän vuoden alkuun asti me vain odotimme, että puhelin soi.”

Useimmilla nuorilla teknologiayrityksillä kestää vuosia tulla kannattavaksi, mutta BrightAnalytics perustettiin vuonna 2014 ja se oli heti omavarainen. Monet yrittäjät turvautuvat käynnistysvaiheessa kiihdyttimien ohjaukseen, mutta fintech-yrityksen kolme perustajaa pärjäävät omillaan. Vaikka suurin osa start-up-yrityksistä etsii toisiaan ja sijoittautuu suuriin kaupunkeihin, BrightAnalytics toimii Hoogledessa, lähellä Roeselarea.

“Taloudelliset ja operatiiviset tiedot lähentyvät yhä enemmän toisiaan. On parempi hallita niitä yhdessä.”
Jürgen Ingels, puheenjohtaja BrightAnalytics

BrightAnalytics tavoittelee tänä vuonna kahden miljoonan euron liikevaihtoa, mutta on vasta kansainvälistymisensä alussa. “Tämän vuoden alkuun asti odotimme vain, että puhelin soi. Asiakkaat toivat uusia asiakkaita”, Merijn Demuynck sanoo. “Aloitusvaihe on takanamme, ja nyt olemme siirtymässä kasvuvaiheeseen.”

BrightAnalytics on siis siirtymässä ulkomaille. Alankomaat on ensimmäinen pysähdyspaikka. “Meillä oli jo hollantilaisia asiakkaita, mutta he olivat tulleet tänne sattumalta”, Bogaert sanoo. “Nyt siitä tulee todellinen lanseeraus. Aiomme toimia markkinoilla ennakoivasti.”

Jatka lukemista? Löydät koko artikkelin täältä.

 

Lähde: 2009: Trends-lehti, 19/09/2019