Tekniikan edelläkävijä Jurgen Ingels sijoittaa BrightAnalyticsiin

Minos Capital, Jürgen Ingelsin ja Stefan Dierckxin sijoitusrahasto, sijoittaa BrightAnalyticsiin.

Minos Capital, Jürgen Ingelsin ja Stefan Dierckxin sijoitusrahasto, sijoittaa BrightAnalyticsiin. Belgialainen start-up-yritys käyttää visuaalista ohjelmistoa, joka mahdollistaa monimutkaisen talousraportoinnin reaaliajassa. Minos Capitalin sijoitus ja erityisesti sen kokemus avaavat ovet voimakkaalle kasvulle.

Lehdistötiedote

Hooglede / Sint-Katelijne-Waver – 04 lokakuu 2017 – –
Jürgen Ingels on löytänyt silmäteränsä. Sijoitusrahastonsa Minos Capitalin kanssa hänestä tulee BrightAnalyticsin osakas. Clear2Payn ja Smartfin Capitalin perustaja on aiemmin sijoittanut Minos Capitalin kanssa muun muassa Silverfiniin. Länsi-Flanderin BrightAnalytics muuntaa taloudelliset ja operatiiviset luvut reaaliaikaisesti visuaalisiksi ja helposti saatavilla oleviksi tiedoiksi. ”BrightAnalytics yhdistää kaikki yrityksen ERP-paketin tiedot ja kirjanpitotiedot. Analyysi on välitöntä ja käyttäjäystävällistä. Tämä antaa johtajille, hallituksen jäsenille tai jopa työntekijöille oikeat näkemykset parhaiden päätösten tekemiseksi milloin tahansa”, kertoo Olivier Seynhaeve, yksi BrightAnalyticsin kolmesta perustajasta.

Älykästä rahaa

BrightAnalytics on ollut teknologiayritykseksi huomattavan kannattava ensimmäisestä vuodesta lähtien. ”Minos Capitalin pääomasijoitus on älykästä rahaa”, lisää osakas Merijn Demuynck. ”Kolmen vuoden kehitystyön jälkeen tuotteemme on huipputasoa. Nyt meidän on valloitettava markkinaosuus Belgiassa ja Euroopassa. Jürgen Ingelsin kaltaisen tieto- ja viestintätekniikkagurun kokemuksella, kontakteilla ja neuvoilla on tässä valtava arvo.”

Raportoinnin kasvava merkitys

BrightAnalyticsin valinta on täysin linjassa Minos Capitalin ja Jürgen Ingelsin fintech-strategian kanssa. Sijoitus on seurausta Minos Capitalin ja BrightAnalyticsin aiemmasta yhteistyöstä. ”Reaaliaikainen raportointi rahoitusorganisaatioissa tai monimutkaisissa liiketoimintarakenteissa on yhä tärkeämpää. BrightAnalytics tekee luvuista läpinäkyviä ja luo yleiskuvan reaaliajassa. Operatiivisten ja taloudellisten lukujen suora analysointi on olennaisen tärkeää strategisten päätösten kannalta”, sanoo Ingels, joka valittiin vuoden 2015 ICT-henkilöksi.

Lisäarvo

”Tavoitteena on valloittaa markkinaosuuksia Belgiassa ja Euroopassa. Jürgen Ingelsin kaltaisen tieto- ja viestintätekniikkagurun kokemuksella, kontakteilla ja neuvoilla on tässä valtava arvo.”
Merijn Demuynck, toinen perustajajäsen

BrightAnalytics keskittyy kaikille sektoreille ja toimialoille. ”Mitä monimutkaisempi liiketoimintarakenne on, sitä suurempi on BrightAnalyticsin lisäarvo”, sanoo toinen perustaja Lode Bogaert. Alustalla on laaja belgialainen asiakaskunta – henkilöstöpalveluista rakennusyrityksiin ja sijoitusrahastoihin – ja sillä on ensimmäiset asiakkaat myös Alankomaissa, Saksassa ja Irlannissa. Tänä vuonna saavutetaan miljoonan euron liikevaihdon virstanpylväs. Pääomasijoituksen myötä BrightAnalytics hakee tänä vuonna kolmea ohjelmistokehittäjää vahvistamaan tiimiä.

Tietoja BrightAnalyticsista

BrightAnalytics on belgialainen startup-yritys Hoogledesta. Software-as-a-service -alusta yhdistää kaikki yrityksen taloudelliset ja operatiiviset tiedot reaaliajassa helppokäyttöiseksi ja visuaaliseksi kojelaudaksi, joka mahdollistaa nopeammat ja tietoon perustuvammat strategiset päätökset. Vuonna 2014 perustettu yritys työllistää nykyään 7 työntekijää, sen liikevaihto on miljoona euroa ja sillä on asiakkaita Belgiassa, Alankomaissa, Saksassa ja Irlannissa.

http://www.brightanalytics.eu

Tietoja Minos Capitalista

Minos Capital on sijoitusyhtiö, joka auttaa nuoria teknologiayrityksiä kasvamaan Euroopassa. Minos Capital sijoittaa hyvin varhaisessa vaiheessa esi- ja siemenrahoituskierroksille rahoitusteknologian, cleantechin, ohjelmistojen ja big datan aloilla toimiviin yrityksiin. Salkkuyrityksiin kuuluvat Projective, Qpinch ja Silverfin. Minos Capitalin perustivat vuonna 2012 Jurgen Ingels (entinen Clear2Pay, SmartFin Capital, B-Hive) ja Stefan Dierckx (Projective).

www.minoscapital.eu