BrightAnalytics pyrkii taloudelliseen raportointiin ilman kaatumista

Jos yritys haluaa muuntaa ERP-ympäristönsä luvut käyttökelpoisiksi tiedoiksi, se päätyy automaattisesti liiketoimintatietoon. Nämä ovat kuitenkin usein monimutkaisia ratkaisuja, joissa yritys käyttää vain murto-osaa mahdollisuuksista. BrightAnalytics lähestyy tätä asiaa eri tavalla. Hoogleden startup-yritys pitää kynnyksen tarkoituksella matalana ja tarjoaa yksinkertaisen työkalun päivittäiseen käyttöön.

Olivier Seynhaeve, Merijn Demuynck ja Lode Bogaert tapasivat toisensa työvoimatoimisto Accentissa. Syksyllä 2012 he perustivat yrityksen B-Bright. Kolmella osakkaalla on taustaa tieto- ja viestintätekniikan sekä rahoituksen alalta. “Siksi oli selvää, että aloimme työskennellä siihen suuntaan”, Olivier Seynhaeve selittää.

BrightAnalytics ei asemoi itseään puhtaana business intelligence -työkaluna.

“B-Brightin kanssa rakensimme pääasiassa räätälöityjä ratkaisuja, erityisesti talousraportointiin liittyen.” Näin nuoret yrittäjät päätyivät luonnollisesti seuraavaan haasteeseensa. “Työskentelimme muun muassa Exceliin perustuvien raportointiratkaisujen parissa. Pian aloimme kuitenkin etsiä jotakin, joka tarjoaisi parempia tuloksia ilman, että meidän tarvitsisi turvautua johonkin suurista, vakiintuneista paketeista. Halusimme ratkaisun, joka olisi käyttäjäystävällinen ja samalla tarjoaisi oikeat toiminnot.”

B-Bright kehitti tämän ratkaisun lopulta itse taloudellista ja operatiivista raportointia varten. Sovellukselle annettiin nimi BrightAnalytics, ja se on nyt erillisessä yrityksessä. BrightAnalytics ei pidä itseään puhtaana business intelligence -työkaluna.

“Kun bi-työkalut keskittyvät yleensä tehokäyttäjiin, me tarjoamme yrityksen jokaiselle työntekijälle oikeuksiin ja rooleihin perustuvan ratkaisun. Ratkaisumme tarjoaa jokaiselle työntekijälle taloudellisen ja toiminnallisen näkemyksen, koska sillä on suora yhteys kirjanpidon tai erp:n lukuihin.” Näin BrightAnalyticsin avulla yrityksen työntekijöiden ei tarvitse lähettää toisilleen suuria Excel-tiedostoja.

SaaS-malli

“Työkalumme on helposti räätälöitävissä”, Olivier Seynhaeve jatkaa. “Voimme tuoda ohjelmiston yksinkertaisella tavalla yrityksen kaikkien asianomaisten työntekijöiden saataville.” BrightAnalytics on näin ollen päivittäisessä käytössä oleva työkalu. Myös hinnoittelu eroaa suurista bi-paketeista. BrightAnalytics ei toimi käyttäjälisenssien avulla, vaan kertaluonteisella alkukustannuksella, jota täydennetään tilauskaavalla.

“Tarjoamme saas-mallia. Pidämme kynnyksen tarkoituksella matalana. Haluamme myös antaa pienille yrityksille mahdollisuuden käyttää työkaluamme.” BrightAnalyticsin hinta riippuu yrityksen koosta, käytetyistä moduuleista ja tietomääristä. Yritykset, kuten Groep Sleuyter (rakentaminen), Vivaldis (vuokratyövoima) ja Logi-Technic (tekninen ulkoistaminen), ovat tällä välin alkaneet käyttää työkalua. Lisäksi BrightAnalytics keskustelee ERP-toimittajien kanssa työkalun integroimisesta niiden ERP-paketteihin.

BrightAnalytics

  • Rekisteröity toimipaikka: Bruggesteenweg 300 box 11, 8830 Hooglede.
  • Perustamispäivä: 4. heinäkuuta 2014
  • Henkilöstö: 8
  • Pääkaupunki: Pääoma: 35 000 euroa

 

Lähde: Dries Van Damme.