Hallituksen jäsenille tarjoamme BrightAnalyticsin raportoinnin.

-Hil Foon Wong, Incendin Groupin talousjohtaja
"BrightAnalyticsin etuna on se, että se on skaalautuva raportointialusta pilvipalvelussa, jolloin kuka tahansa voi tarkastella tietoja missä tahansa."
- Hil Foon Wong, Incendin Groupin talousjohtaja

Modules in use

Tehokas ja skaalautuva raportointi on ratkaisevan tärkeää

Hil Foon Wong tekee Incendinin talousjohtajana kovasti töitä yhtiön kasvustrategian toteuttamiseksi. On tärkeää, että talousosasto varmistaa paitsi erinomaisen operatiivisen raportoinnin ja perusteellisen analyysin myös talousprosessien kustannustehokkaan kehittämisen pitkälle menevän digitalisoinnin ansiosta.

“Incendin on ryhmä, joka on syntynyt Olenissa sijaitsevasta Ecochem International-yrityksestä. Kaksikymmentä vuotta sitten se oli jo edelläkävijä ympäristöystävällisillä, paloa hidastavilla lisäaineilla puulevyissä, pinnoitteissa ja eristysmateriaaleissa. Kolme vuotta sitten saimme Gimvin rahoituskumppaniksemme. Sen jälkeen olemme aloittaneet Ecochemin kanssa kasvustrategian. Tavoitteena on hankkia joukko toisiaan täydentäviä yrityksiä ja teknologioita ja integroida ne konserniin. Sen jälkeen olemme tehneet useita yritysostoja Belgiassa ja ulkomailla. Nykyään Incedinistä on tullut merkittävä eurooppalainen toimittaja. Konserni, jonka liikevaihto on 65 miljoonaa euroa, on nyt tukevasti ankkuroitunut Eurooppaan, mutta se laajenee yhä enemmän kansainvälisesti.”

Talousjohtajan rooli

“Prosessissa, jossa aloitetaan keskisuuresta yrityksestä ja hankitaan muita pieniä tai keskisuuria yrityksiä, tehokas ja skaalautuva raportointi on tavallista tärkeämpää. Sinun on saatava ote hankituista yrityksistä nopeasti, tunnistettava synergiaetuja ja valvottava rajat ylittävää integraatioprosessia ilman suuria investointeja ihmisiin tai järjestelmiin. Organisaatiossamme käytämme BrightAnalyticsia analyyseihin ja raportointiin. Näiden järjestelmien avulla voimme nopeasti tarkastella samoja mittaritauluja ja tunnuslukuja yksityiskohtaisesti. Kaiken on tapahduttava nopeasti, koska taloudellinen raportointi mukautetaan omaan ympäristöömme lähes ensimmäisestä päivästä lähtien yritysoston jälkeen, mukaan lukien viime vuosien historia.”

Valvojan rooli

“Nykyään meillä on vain yksi valvoja kahdeksan yrityksen ryhmäämme varten. Tämä johtuu osittain siitä, että alkuperäiset omistajat käsittelivät taloudellisia tietoja omalla tavallaan. He ovat tottuneet tekemään kaikki päätökset itsenäisesti. Näin ollen valvontatehtävä rajoittuu pitkälti tiedon ja tuen antamiseen käyttäjille. Kun yritys on siirtynyt ERP-järjestelmäämme, johtaja pääsee myös BrightAnalyticsin kuukausittaisiin talousraportteihin. Kukin johtaja tekee päätökset itsenäisesti omien raporttiensa perusteella. Näiden järjestelmien käyttäjäystävällisyyden ja johtajien saaman runsaan tiedon ansiosta he luopuvat nopeasti omista manuaalisista raporteistaan. He siirtyvät luonnollisesti ryhmäraportointiin. Näin varmistamme, että saamme nopeasti avoimuutta ja voimme yleensä jopa nopeuttaa ostettujen yritysten talous- ja hallinto-organisaation purkamista.

BrightAnalytics on suurelta osin ottanut hoitaakseen valvojan roolin. Näin ollen valvojamme on enemmänkin monipuolinen analyytikko, joka tekee arvoa tuottavia tutkimuksia.”

Ei erillistä raportointia hallitukselle

“Raporttimme luodaan automaattisesti tietovarastosta saatujen tietojen perusteella, joihin myös operatiiviset raportit perustuvat. Hallituksen jäsenille tarjoamme BrightAnalyticsin raportin, johon syötetään päivittäin tietoja tietovarastosta. Olemme luoneet tämän niin, että hallituksen jäsenet voivat seurata tiiviisti yrityksen taloudellista suorituskykyä eksymättä operatiivisen henkilöstön tarvitsemiin yksityiskohtiin. Hallituksen jäsenillä on kuitenkin edelleen mahdollisuus tarkistaa tarkkaan, miten asiat ovat, tarvittaessa aina laskutustasolle asti. Mielestäni tämä avoimuus sidosryhmiä kohtaan on ratkaisevan tärkeää. Se luo myös paljon luottamusta näiden osapuolten kanssa, koska heillä on sama näkemys luvuista kuin omilla työntekijöillämme. BrightAnalyticsin etuna on, että se on erittäin käyttäjäystävällinen ja skaalautuva raportointialusta pilvipalvelussa, mikä tarkoittaa, että kuka tahansa voi tarkastella tietoja missä tahansa ja millä tahansa laitteella.”

Lue koko artikkeli täältä.

Lähde: FD Magazine – 10/2018

Mietitkö, mitä BrightAnalytics voi tarkoittaa sinulle?