Excelin kaaoksen yksinkertaistamisen haaste? Ehdottomasti!

-Gilles Desmet, tuote ja rahoitus
Stasin suosittelu
"Ulkomaisten sivukonttoreidemme kirjanpitopaketit, joissa on muita valuuttoja, integroitiin nopeasti."
- Gilles Desmet, tuote ja rahoitus

Connectors in use

Modules in use

Eri kirjanpitopaketit ja valuutat yhdellä alustalla

STAS valmistaa perävaunuja asiakkaille kaikkialla Euroopassa. Yritys kasvoi voimakkaasti ja laajeni ulkomaille. Erilaiset kirjanpitopaketit ja valuutat tekevät tietojen keräämisestä ja analysoinnista hyvin monimutkaista. Siksi yritys etsi käyttäjäystävällistä, kattavaa alustaa taloudellisten ja operatiivisten tietojen analysointia varten. Kuusi kuukautta BrightAnalyticsin käyttöönoton jälkeen raportointi toimii kuin kello.

Haaste

STAS valmistaa perävaunuja erilaisilla, asiakkaalle räätälöidyillä lisävarusteilla. Näin se vastaa maatalous-, rakennus- ja kierrätysteollisuuden nykyisiin tarpeisiin: esimerkki belgialaisesta valmistuksesta, joka asettaa standardit valmistajille maailmanlaajuisesti. Innovatiivisuus ja korkeat laatuvaatimukset tuottavat tulosta, sillä yritys on rakentanut vahvan jälleenmyyjäverkoston koko Eurooppaan.

Yli 100 vuoden ja kolmen sukupolven jälkeen STAS vahvisti vuonna 2015 vahvan asemansa uusilla toimipisteillä Saksassa ja Romaniassa.

Excel muodosti STAS:n raportoinnin ytimen. Ulkomaisten sivuliikkeiden myötä mukaan tulivat myös muut valuutat ja kirjanpitopaketit. Taulukkolaskentaohjelmilla työskentelystä tuli kestämätöntä. Tämän vuoksi yritys etsi nopeampaa ja helpompaa johdon raportointialustaa.

Lähestymistapa

Käyttäjäystävällisen alustan etsiminen toi STAS:n BrightAnalyticsin luo. “Meille se oli heti täydellinen valinta”, sanoo tuotteista ja rahoituksesta vastaava Gilles Desmet. “Käytettävissä oli esimerkiksi muunnosmoduuli eurosta Romanian leiksi. Tämä käytännön ongelma ratkesi itsestään.”

Lisäksi romanialainen kirjanpitopaketti oli BrightAnalyticsille uusi järjestelmä. Kehittäjät onnistuivat kuitenkin integroimaan paketin ongelmitta. “Käynnistys sujui mutkattomasti monimutkaisesta tilanteesta huolimatta.”

Tulokset

Kuusi kuukautta käyttöönoton jälkeen STAS on jo huomannut BrightAnalyticsin myönteisen vaikutuksen päivittäisessä toiminnassaan. “Meillä on ajantasainen ja selkeä yleiskuva vertailtavista kohteistamme. Johtokunnissa tulkitsemme niitä helposti kojelaudan visualisointien avulla. Excelin yksinkertaistamisen haaste on ehdottomasti onnistunut.”

Analyysit ohjaavat sekä taloudellista että operatiivista hallintoa. Varainhoitovuoden päättyessä tehdään suuri budjetointi. Tähän sisältyy suorituskykyindikaattoreiden syvällisempi analyysi. “BrightAnalyticsin avulla voimme löytää perusteltuja selityksiä poikkeaville tuloksille, kuten ali- tai ylibudjetoinnille.”

Tulokset

BrightAnalytics on muuttanut raportoinnin STAS:ssa välttämättömästä pahasta käteväksi työkaluksi. Tämä koskee myös niitä, joilla ei ole mitään taloudellisia tietoja. Gilles Desmet: “Aiemmin me kaikki täytimme sunnuntai-iltana Excelsin uutta työviikkoa varten. Tämä johti virheisiin ja ristiriitoihin eri versioissa. Nyt vältämme kirjoitusvirheet ja keskitymme täysin tietojen tulkintaan. BrightAnalytics on vahva apuväline riskienhallinnassa, pienistä yrityksistä hyvin suuriin.”

logo flower

BrightAnalyticsin edut STAS:n mukaan:

  • Pääsy minne tahansa Internetin kautta
  • Lukujen intuitiivinen tulkinta
  • Lataa uudet tiedot yhdellä napsautuksella
  • Helppo raportointi ja nopea analyysi
  • Eri kirjanpitopakettien ja valuuttojen yhdistäminen

Oletko utelias siitä, mitä BrightAnalytics voi tehdä puolestasi?