Työpaikan analyysi iPadin avulla

Start-up B-Bright tarjoaa oman ohjelmiston KMO:lle.

“Zullen we samen iets ondernemen?” Tämä on sanoma, joka tuli B-Brightin käynnistymisestä kaksi vuotta sitten.

“Zullen we samen iets ondernemen?” Tämä on sanoma, joka tuli B-Brightin käynnistymisestä kaksi vuotta sitten. Kolmesta entisestä kollegasta koostuva pittemiläinen ohjelmistoalan startup-yritys on saanut tänään neljä työntekijää ja aikoo pian saada 1 miljoonan euron suuruisen summan.

“Raportoinnissa on parhaimmillaan kaksi eri pakettia, mutta yksikään alusta ei yhdistä operatiivisia tai rahoituksellisia raportteja CRM-järjestelmän tai kirjanpitopaketin tietoihin ystävällisellä tavalla.”
Olivier Seynhaeve, toinen perustajaehdokas

Merijn Demuynck (32), Lode Bogaert (31) ja Olivier Seynhaeve (32) olivat kaksi vuotta sitten kollegoita Accent Interimissä. Merijn ja Olivier työskentelevät ohjelmistoalan ammattilaisina ja Lode liike- ja rahoitusanalyytikkona. Nyt se alkoi painaa. “Kenelläkään meistä ei ollut tehtävänä aloittaa omaa työtä, mutta Accentissa sanoit, että olet valmis tekemään töitä”, Lode kertoo. B-Bright oli syntynyt, mutta hänellä ei ollut liiketoimintasuunnitelmaa, vaan hänellä oli vain vaikeuksia, jotka hänellä ja hänen perheellään oli, jotta hän voisi tehdä jotain.

Aanvankelijk leverde B-Bright consultancy and webdevelopment, but gaandeweg vonden ze een gat in the market. “Raportoinnissa on parhaimmillaan kaksi eri pakettia, mutta yksikään alusta ei yhdistä operatiivisia tai rahoituksellisia raportteja CRM-järjestelmän tai kirjanpitopaketin tietoihin ystävällisellä tavalla.” BrightAnalytics was geboren. Käyttökohteet ja tarkat analyysit ovat keskeisellä sijalla. “Se on hienoa, että saamme tietää, mitä me haluamme tehdä. Minusta se on hienoa iPadilla. Kun näet sen, avaa se, jotta se näkyy ja käytetään. Näin kaikki on helppoa. BrightAnalytics on todella hyvä”, sanoo Merijn.

BrightAnalytics kasvattaa datan määrää. Ohjelmisto rikkoo sitä myös paljon. “Me olemme jääneet markkinoiden ulkopuolelle. Mitkä ovat asiakkaidemme tavoitteet ja tarpeet? Se on ohjelmistomme perusta.” Tavoitteena on, että 1 miljoonan euron suuruinen määräraha pysyy hyvin pienenä.

 

Bron: Uzino / Unizo West-Vlaanderen, 25 februari 2015.