BrightAnalytics-alusta säästää valtavasti aikaa ja vähentää virheriskin minimiin.

-Kris Van den Houte, rahoitusjohtaja Kris Van den Houte, rahoitusjohtaja
"Etukäteen tehdyn kartoituksen ansiosta puhumme nykyään samaa kieltä kaikissa yrityksissä."
- Kris Van den Houte, rahoitusjohtaja Kris Van den Houte, rahoitusjohtaja

Modules in use

3 kirjanpitopakettia, 1 talousraportointityökalu

Kun H2O Group, HYE, perustettiin vuonna 2019, osakkeenomistajat ilmaisivat heti kunnianhimoisen tavoitteensa profiloida holdingyhtiöön kuuluvat 13 yritystä yhdeksi vahvaksi konserniksi tästä lähtien, myös taloudellisella tasolla. Olipa tytäryhtiöiden käyttämä kirjanpitopaketti mikä tahansa – Centric, Exact tai Navision – ne kaikki ovat yhteydessä BrightAnalyticsiin talousraportointia varten. Ja se on helpottanut työtä paljon.

“Kaikki H2O-konsernin yritykset toimivat vesirakentamisen, rakentamisen ja merenkulun alalla”, aloittaa talousjohtaja ja toinen osakas Kris Vandenhoute. “Jokaisella yrityksellä on oma kirjanpitotyökalunsa: rakennustoimintaan käytämme Centriciä, merenkulkuun Exactia ja kaikkiin muihin yrityksiin Navisionia. Ennen holdingyhtiön perustamista kunkin tytäryhtiön taloudellista tulosta tarkasteltiin erikseen Excelissä. Ei ollut todellista tunnetta ryhmään kuulumisesta. Halusimme muuttaa tämän heti alusta alkaen.”

Saumaton liitettävyys

Osallistuttuaan BrightAnalyticsin esittelyyn H2O Group jäi koukkuun. “Se, että BrightAnalytics pystyi luomaan yhteyden kaikkiin kirjanpitotyökaluihimme, oli meille ratkaiseva tekijä. Näin pystyimme raportoimaan kaikissa yrityksissä. Ja minun on sanottava: kaikki kolme liitäntää toimivat täydellisesti, pientä poikkeusta lukuun ottamatta. Tämä ei yleensä johdu BrightAnalyticsista vaan ERP-paketistamme. Tällaisina aikoina BrightAnalytics ilmoittaa meille ennen kuin olemme edes tajunneet, että liitin ei toimi kunnolla, minkä jälkeen ongelma on ratkaistu hyvin nopeasti.”

H2O Groupin on paljon helpompi tulkita lukuja eri yhtiöiden välillä, koska ne on kartoitettu samalla tavalla. “Kaikki eivät kirjaa samalla tavalla”, selittää ohjaaja Kristel Beck. “Mutta etukäteen tekemämme kartoituksen ansiosta erot suodatetaan oikein BrightAnalyticsin raportoinnissa. Tämän ansiosta puhumme nykyään samaa kieltä kaikissa yrityksissä, kun puhumme luvuista.”

Konsolidoitu raportointi

H2O Group meni vielä askeleen pidemmälle: he halusivat myös, että työkalun avulla on helppo konsolidoida, Kris kertoo. “Se, että konsolidoidut luvut tulevat nyt suoraan paketista, säästää paljon aikaa. Lisäksi se vähentää virheiden riskin minimiin. Voimme nyt laatia budjetit sekä yritys- että konsernitasolla. BrightAnalyticsin ansiosta voimme myös seurata konsernin maksuvalmiutta.”

Ajan myötä he haluavat jopa käyttää BrightAnalyticsia operatiiviseen raportointiin. “Useilla yrityksillämme on analyysiraportteja, joilla mitataan operatiivista suorituskykyä, esimerkiksi rakennustyömaiden valvontaa varten. Tällä hetkellä nämä raportit tuotetaan vielä eri ohjelmistolla, mutta tulevaisuudessa haluamme integroida ne BrightAnalyticsiin. Teemme tämän heti, kun talousraportointi on kunnossa”, Kris sanoo.

Panos neuvotteluihin

Tällä välin H2O Group etsii jo nyt foorumin ansiosta synergiaetuja eri tytäryhtiöidensä yritysostojen alalla. “BrightAnalytics on määrittänyt tarpeisiimme räätälöidyn lisämoduulin. Sen avulla hiljattain rekrytoimamme keskusostajan on mahdollista suodattaa tietoja kaikista yrityksistä, jopa toimittajatasolle, raaka-aineluokkiin ja materiaaleihin asti. Näin hän saa kultaista tietoa. Voimme vertailla hintoja, neuvotella paremmin ja seurata ostoja paremmin. Järjestelmä on tässä suhteessa hyvin joustava. Myös paketin hinta on perusteltu, koska voimme hienosäätää sitä tärkeinä pitämiemme asioiden mukaan.”

Lopuksi H2O Group tuntee BrightAnalyticsin vakuuttaneen yrityksen kasvutavoitteet. “Kun teemme yritysostoja, tiedämme, että mitä tahansa pakettia ostettavassa yrityksessä käytetäänkin ja miten se toimii, BrightAnalyticsin avulla voimme integroida sen hyvin nopeasti ja helposti konserniraportointiimme.”

Vinkki H2O Group / HYE

Kartoitus vei paljon aikaa, mutta se on osoittautunut arvokkaaksi”, Kristel sanoo. “Varmistimme, että tämä tehtiin yhdenmukaisesti kaikille yhtiöillemme, jotta kaikkia kustannuslaskentoja voitiin verrata eri yhtiöiden välillä tasapuolisesti. Tämä oli kertaluonteinen ja aikaa vievä toimenpide, mutta se kantaa varmasti hedelmää. Varaa siis riittävästi aikaa tähän.”

logo flower

BrightAnalyticsin äänet HYE:n mukaan:

  • Yksi työkalu, 13 henkilöä
  • Ystävällinen alusta
  • Kunnollinen ja nopea palvelu
  • Valtava voitto: Geokonsolidoidut työkalut tulevat työkalun kautta oikealle tielle.
  • Kans op fouten tot een minimum herleid

Haluatko tietää, mitä BrightAnalytics voi tarjota sinulle?