Kauniit kuvaajat - näen sen läpi. Minusta on paljon tärkeämpää, että perusta on oikea.

-Jean-Paul Verdult, Talousjohtaja
"He ymmärtävät meitä, ajattelevat kanssamme, ovat avoimia ajatuksillemme ja ovat meidän tavoin dynaamisia. Pidän tästä työskentelytavasta."
- Jean-Paul Verdult, Talousjohtaja

Modules in use

Dynaaminen yritys, samoin raportointityökalu

Jean-Paul Verdultilla on noin 30 vuoden kokemus liike-elämästä, josta 20 vuotta kirjanpidon parissa, ja hän asetti riman heti korkealle, kun hän aloitti Hollannissa toimivan Magnum Heating Groupin talousjohtajana. Yksi ensimmäisistä haasteista, joihin hän tarttui innokkaasti, oli dynaamisen talousraportointityökalun löytäminen yritykselle. Ja niin hän tekikin: BrightAnalyticsissa.

“Olen urani aikana nähnyt monien talous- ja hallinto-ohjelmistojen tulevan ja menevän”, Jean-Paul aloittaa. “Niitä myydään aina kauniisti, mutta kun niiden kanssa alkaa työskennellä, törmää nopeasti esteisiin. Kauniit kuvaajat: Näen niiden läpi. Minusta on paljon tärkeämpää, että perusta on kunnossa. Kun siis otimme yhteyttä BrightAnalyticsiin – osakkeenomistajamme neuvojen perusteella – annoin heille kyytiä.”

Automaation aika

Tuolloin Magnum Heating Group oli kasvanut dynaamiseksi organisaatioksi, johon kuului useita kansallisia ja kansainvälisiä osakeyhtiöitä, kauppayhtiö ja tehdas. Tehokkaan, dynaamisen raportointityökalun tarve oli suuri. Tämä todistettiin jälleen kerran, kun sijoitusyhtiö Smile osti yrityksen. “Siihen asti olimme tyytyneet Exceliin, Speedbookiin ja itse rakennettuun raportointimalliin. Se ei kuitenkaan enää riittänyt, kun halusimme tarkastella taloustietoja eri näkökulmista ja kun volyymimme ja yksiköiden määrä kasvoi jatkuvasti.”

Jean-Paul halusi nähdä, mitä hänen yrityksessään tapahtuu yhdellä napin painalluksella. Tämä ei saisi rajoittua vain tuloksen, tappion, tuloslaskelman tai taseen tarkasteluun. “Oli aika saada automatisoitu, dynaaminen ja ajallisesti tehokas paketti. Paketti, johon voisimme helposti integroida uusia yrityksiä ja jonka avulla voisimme seurata etänä yrityksen taloudellista tilannetta samalla tavalla kuin emoyhtiössämme. Yritysoston aikana huomasimme, että myös pankki ja osakkeenomistaja esittivät kysymyksiä.”

Räätälöity likviditeettiennuste

Jean-Paul löysi etsimänsä BrightAnalyticsista. “Kun tapasimme ja he tulivat esittelemään työkalua, huomasin, että vastapäätäni ei istunut pelkkä myyjä, vaan joku, joka oli vankasti mukana. Ja se on hyvä lähtökohta. He näyttivät, mikä oli mahdollista, kysyivät, mitä tarvitsimme, ja paneutuivat syvällisesti kysymyksiini.”

Sillä välin on todistettu, että hän teki oikean valinnan, hän sanoo. “Tietenkin meidän oli työskenneltävä sen kanssa itse. Työkalun mukana ei ole käyttöohjetta. BrightAnalytics motivoi meitä vain tekemään sen, on tavoitettavissa, kun meillä on kysyttävää, ja ajattelee mielellään kanssamme yhdessä tarpeidemme mukaan.” Niinpä Jean-Paulin pyynnöstä laadittiin yksityiskohtainen maksuvalmiusennuste. “Olin kerran rakentanut sellaisen itse Excelillä. BrightAnalytics on rakentanut sen uudelleen Exactin tietojen pohjalta. Tämä osoittaa, että he ymmärtävät meitä, ajattelevat kanssamme, ovat avoimia ideoillemme ja ovat meidän tavoin dynaamisia”. Minusta se on erinomainen tapa työskennellä.”

Coronan konsultointi

Tämä likviditeettiennuste vaikuttaa nyt entistäkin tärkeämmältä, kun korona-aikakaudella sovelletaan muita sääntöjä. “Kukaan ei tiedä, mitä tulee tapahtumaan, ja epävarmuutta on paljon. Kyse on vain selviytymisestä. Nykyään kyse on paljon vähemmän tuloksesta ja taseesta ja paljon enemmän maksuvalmiudesta ja velallisista. On siis mukavaa, että meillä on järjestelmä, jonka avulla tällaisia tietoja on helppo hakea. Ei vain meille, vaan myös pankille, joka haluaa tietää, miten meillä menee, ja osakkeenomistajillemme, joiden kanssa meillä on yhtäkkiä viikoittaisia kokouksia.”

Jean-Paul lisää, että myös toimitusjohtaja ja johtoryhmä ovat erittäin tyytyväisiä BrightAnalyticsin tuloon. “Luonnollisesti he tarkastelevat lukuja aivan eri tavalla kuin minä. He eivät odota ylimääräistä painolastia, vaan haluavat usein nähdä avainluvut, liikevaihdon kehityksen, bruttokatteen ja niin edelleen. Yksinkertaisesti selitettynä ja kauniiden kuvien ja kaavioiden avulla. Ja he ovat myös erittäin tyytyväisiä BrightAnalyticsin raportointityökaluun.”

logo flower

BrightAnalyticsin edut Magnum Heating Groupin mukaan:

  • Dynaaminen työkalu, joka liikkuu yrityksesi mukana
  • Suuri ajansäästö
  • Tiimi, joka ajattelee yhdessä ja on avoin ideoillemme.
  • Ei vain kaunista, vaan syvällistä laatua

Mietitkö, mitä BrightAnalytics voi tarkoittaa sinulle?