Mahdollisuudet ovat valtavat. Yhdellä napsautuksella saat täydellisen yleiskuvan tuotteista, sijainnista ja niin edelleen.

-Tom Blommaert, Toimitusjohtaja
"Tämä on ensimmäinen ohjelmistopaketti urallani, joka sekä tekee sen, mitä se lupaa, että pysyy budjetissa."
- Tom Blommaert, Toimitusjohtaja

Connectors in use

Modules in use

Numerot puhuvat puolestaan

Alumiiniyritys Blommaert työllistää 65 työntekijää ja sen vuotuinen liikevaihto on 15 miljoonaa euroa. Blommaert toimii maailmanlaajuisesti ainutlaatuisilla kapeilla markkinoilla: alumiini- ja (ruostumattomasta) teräksestä valmistetut rakenteet laivoihin ja siirrettäviin teollisuuskattoihin. Markkinoilla on tulevaisuus, sillä yksityinen sijoitusryhmä osti perheyrityksen vuonna 2013. Numerot näyttävät selvästi hyviltä.

Nämä luvut on esitetty BrightAnalytics-alustassa vuoden 2014 lopusta lähtien. Kaikki taloudelliset ja operatiiviset tiedot kerätään ja esitetään selkeästi. Vaikka toimitusjohtaja Tom Blommaert, joka otti yrityksen haltuunsa isältään vuonna 2005, pitää erittäin tärkeänä, että liiketoimintaa harjoitetaan vaistonvaraisesti, myös analyyttiset luvut ovat nyt tulleet hänen perustakseen. “Alussa päätökset perustuvat fingerspitzengefühliin, mutta jos haluat tehdä liiketoimintaa ammattimaisesti ja järkevästi, sinun on myös tarkasteltava numeroita. Etenkin jos sijoittajat ovat mukana.”

Päivittäinen analyysi

Ei mene päivääkään ilman, että Tom tutustuu alustaan. Myös muilla johtajilla ja myyjillä on pääsy järjestelmään, rajoitetusti tai rajoituksetta. “Vaikka käyttöohjetta ei tarvita, uudet ohjelmistot vaativat aina totuttelua. Mitä enemmän sitä kuitenkin käyttää, sitä paremmin tuntee järjestelmän ja sitä suuremmiksi mahdollisuudet tulevat.” Blommaertilla numeroita ja tilastoja yhdistellään ja valitaan loputtomasti. Liikevaihtoluvuista bruttokatteisiin, henkilöstökustannuksista ja varastoista vakuutuskustannuksiin. “Se on hyvin joustava. Voit itse valita, kuinka pitkälle menet. Lisäksi voit säätää paljon itse tekemättä asioita väärin – koska numeroiden kanssa siihen ei ole varaa.” Johtajan mukaan data-analytiikka on kuitenkin vielä lapsenkengissä, ja sen mahdollisuudet kasvavat edelleen lähitulevaisuudessa. “Esimerkiksi vähittäiskaupassa mahdollisuudet ovat mielestäni valtavat. Yhdellä napsautuksella saat kattavan yleiskuvan tuotteista, sijainneista ja muusta vastaavasta.”

Opas, ei käsky

Nyt kun yhtiöllä on käsitys kaikista tiedoistaan, investoinnit voidaan periaatteessa suunnitella ennusteiden perusteella. Blommaert ei kuitenkaan ole samaa mieltä: “Me työskentelemme projektialalla. Kuukausilukumme eivät aina anna oikeaa kuvaa. Tuotamme vain sitä, mitä on tilattu. Menneisyyteen perustuvat ennusteet ovat meille aina suhteellisia. Paljon voi muuttua lyhyellä aikavälillä esimerkiksi uuden lainsäädännön vuoksi. Luvuista on suuri apu, mutta ei ole varaa myöskään sokaistua niistä.”

Poikkeus talousarviossa

Tom tutustui BrightAnalyticsiin sen sijoitusryhmän ehdotuksesta, joka osti yrityksen vuonna 2013. On vähintäänkin kyseenalaista, olisiko hän itse ottanut askeleen data-analyysiin. “Räätälöidyt paketit maksavat aina paljon vaivaa, aikaa ja rahaa, ja loppujen lopuksi ne harvoin täyttävät odotukset.” Onneksi BrightAnalytics oli poikkeus. “Olen tosissani: tämä on minulle ainoa ohjelmisto, joka sekä pitää lupauksensa että pysyy budjetissa. En ole vielä löytänyt ensimmäistäkään virheilmoitusta.”

logo flower

BrightAnalyticsin edut Blommaert Aluminiumin mukaan:

  • Kaikki tiedot ovat helposti saatavilla yhdellä alustalla.
  • Voit yhdistellä ja valita erilaisia tilastoja.
  • Joustavuus: Voitte itse mennä, jos haluatte tehdä jotain muuta.
  • Ohjelmisto tekee sen, mikä on tarpeen ja mikä on budjetin sisällä.

Oletko kiinnostunut siitä, mitä BrightAnlaytics voi tarjota sinulle?