"Tarvitsemme ehdottoman varmuuden siitä, että yritys, jonka kanssa työskentelemme, pitää kaiken ajan tasalla ja tarkkana. Juuri tätä BrightAnalytics tarjoaa meille."

-Erik Rothman, Deputy CFO
OpenInfra_Erik_bewerkt
"BrightAnalytics pitää lupauksensa sekä asiakastuen että järjestelmän ytimen osalta.
"
- Erik Rothman, Deputy CFO

Connectors in use

Modules in use

Intuition voima

Open Infra vahvistaa kasvuaan BrightAnalyticsin avulla

Ruotsalainen Open Infra, joka on erikoistunut kuituverkkojen käyttöönottoon ja käyttöön Ruotsissa, Saksassa, Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa, huomasi, että sen tasaista kasvua haittasi paljon manuaalista ja aikaa vievää työtä taloushallinnossa. Erittäin intuitiivisen BrightAnalytics-alustan ansiosta kuitujätti saa voimaa jatkaa kasvuaan luottaen tietoihin, raportteihin ja konsolidointiin. Varatoimitusjohtaja Erik Rothman selittää, miksi.

Ruotsin pääkaupungin Tukholman lähellä vuonna 2008 perustettu Open Infra rakentaa, hallinnoi ja kehittää kuituinfrastruktuuria kotitalouksille, yrityksille ja kunnille Ruotsissa, Saksassa, Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa. Yritys kasvaa nopeasti, ja se on tällä hetkellä Ruotsin kolmanneksi suurin toimija. Kuten usein nopeasti kasvavissa yrityksissä, niiden rahoitusvälineiden käyttö seuraa samaa kasvuvauhtia. Erik Rothman, apulaisrahoitusjohtaja: “Nykyään salkussamme on 25 yritystä, jotka käyttävät neljää eri kirjanpitojärjestelmää: Fortnox, Datev, Xero ja Quickbooks. Kun on kyse kaikkien näiden eri tietokokonaisuuksien konsolidoinnista ja raportoinnista, olemme perinteisesti työskennelleet Excelissä. Se merkitsi paljon manuaalista työtä ja monia riskejä, eikä meillä ole varaa virhemarginaaleihin.”

Tunne olosi turvalliseksi

Kun Open Infra osui kattoon, se lähti etsimään strategista kumppania, jonka avulla se voisi siirtyä kestävään ja automatisoituun konsolidointi- ja raportointiratkaisuun. Rothman: “Helmikuussa 2022 otimme yhteyttä BrightAnalyticsin Ruotsin-toimistoon. Lucas Carette selitti meille BrightAnalyticsin mahdollisuuksia, ja kuukautta myöhemmin allekirjoitimme sopimuksen. Pian sen jälkeen kaikki kirjanpitopakettimme integroitiin BrightAnalyticsin alustaan.” Tämä olisi ollut melkoinen työ, sillä monet yritysten väliset tapahtumat piti kartoittaa. “Onneksi BrightAnalytics teki suurimman osan tästä työstä, ja pystyin helposti tarkistamaan kaiken kahteen kertaan tunteakseni oloni turvalliseksi.” Open Infra käyttää moduuleja lähinnä raportointiin ja kassavirtaan: se on suhteellisen suoraviivaista, mikä tarkoittaa, että Rothman tuntee olonsa nyt tarpeeksi mukavaksi antaakseen myös kirjanpidon kollegoidensa aloittaa järjestelmän käytön. Tavoitteena on saada tarkat kuukausittaiset konsolidointiraportit.

Open Infran kannalta olennaisen tärkeää on BrightAnalyticsin tarjoama “mielenrauha”. Rothman sanoo: “Tarvitsemme ehdottoman varmuuden siitä, että yritys, jonka kanssa työskentelemme, pitää kaiken ajan tasalla ja tarkkana. Juuri tätä BrightAnalytics tarjoaa meille. Konsolidointityössämme noudatamme ‘nollavirheitä’.”

Kun järjestelmä on täysin toiminnassa, Rothman ottaa sen ensimmäisen kerran haltuunsa. “Näen kolme tärkeintä syytä käyttää BrightAnalyticsia“, hän selittää. “Ensinnäkin alusta on hyvin intuitiivinen. Toiseksi on erittäin helppo porautua alaspäin, aina taustalla oleviin laskuihin asti. Ja kolmanneksi, järjestelmä on täydellinen, kun on kyse yritysten välisten tapahtumien kartoittamisesta ja konsolidoinnista.”

Vuosikertomus

Seuraava askel, jonka Open Infra ottaa BrightAnalytics-alustan avulla, on vuosiraportointi. “Odotan todella innolla BrightAnalyticsin käyttämistä apuna vuosikertomuksen laatimisessa”, Rothman toteaa. Vuosiraportointi tehdään Ruotsin kruunuissa, mutta kuten Erik selittää, eri valuutat käsitellään helposti hallinta-alustalla.

Rothman on erittäin tyytyväinen BrightAnalyticsiin sekä asiakastuen että järjestelmän ytimen osalta. “Ystäväni työskentelee kiinteistöalan yrityksessä Fastumissa, ja kerroin hänelle BrightAnalyticsista. Ilmeisesti innostukseni on täytynyt olla innostavaa, sillä myös Fastum alkoi käyttää BrightAnalyticsia.”

logo flower

BrightAnalyticsin edut Open Infran mukaan:

  • Tarkka ja ajantasainen
  • Luotettava
  • Erittäin intuitiivinen ja käyttäjäystävällinen
  • Nopea käyttöönotto
  • Helppo liittää kaikkiin järjestelmiin

Mietitkö, mitä BrightAnalytics voisi tehdä sinulle?

Open infra logo

Tietoja Open Infrasta

Ruotsalainen Open Infra rakentaa, hallinnoi ja kehittää valokuituinfrastruktuuria kotitalouksille, yrityksille ja kunnille. Noin 100 miljoonan Ruotsin kruunun liikevaihdollaan se on tällä hetkellä Ruotsin kolmanneksi suurin toimija alalla. Yrityksellä on 25 oikeussubjektia Ruotsissa, Saksassa, Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa.