Nyt kun tiedot tulevat suoraan lähteestä, voimme olla varmoja siitä, että BrightAnalyticsin tiedot ovat oikeita.

-Bart van den Broeck, talousjohtaja Tomtree
"Mitä enemmän käytämme työkalua, sitä useammin kollegat pyytävät meitä luomaan lisää raportteja."
- Bart van den Broeck, talousjohtaja Tomtree

Connectors in use

Modules in use

Kassavirran päivittäinen seuranta ja ennustaminen: se voidaan tehdä tästä lähtien.

Koronapandemian alkaessa maaliskuussa 2020 alkoi epävarmuuden aika Van der Erve Europessa – lisensoitujen ja merkkivaatteiden valmistukseen erikoistuneessa kansainvälisessä toimijassa. Mitä tapahtuisi yrityksen kassavirralle nyt, kun sekä asiakkaat että tavarantoimittajat antaisivat ymmärtää, etteivät he tiedä, mitä odottaa? On aika ottaa käyttöön työkalu, jolla voidaan tehdä kassavirtaennuste.

“Kun koronakriisi puhkesi, saimme sekä asiakkailta että toimittajilta signaaleja, jotka saivat meidät ymmärtämään, että kassavirtamme tarkka seuranta oli erittäin tärkeää”, aloittaa Van der Erve Europen yläpuolella toimivan Tomtree-yhtiön talousjohtaja Bart Van den Broeck. “Siihen asti teimme kassasuunnittelua, mutta vain muutaman kerran vuodessa, Excel-taulukoiden avulla. Se oli hyvin aikaa vievää, koska se oli vielä pitkälti manuaalinen prosessi. Halusimme nyt myös siirtyä viikoittaiseen kassavirtaennusteeseen, jotta voisimme tehdä hyviä päätöksiä. Niinpä lähdimme etsimään ohjelmistoa.”

Helppo automatisoida

KBC suositteli BrightAnalyticsia Van der Erve Europelle, minkä jälkeen kassavirtaan erikoistunut konsultti vertaili eri ohjelmistotoimittajia. “Demon jälkeen tiesimme, että halusimme valita BrightAnalyticsin. Heillä ei kuitenkaan ole puhdasta käteisrahatyökalua, mutta huomasimme heti, että se oli käyttäjäystävällinen, hyvin modulaarinen ja helposti konfiguroitavissa oleva ohjelmisto. Tämä osoitti, että työkalu voidaan mukauttaa tilanteeseemme ja että askel automatisointiin oli helppo ottaa”, Bart sanoo.

Jälkimmäinen oli tärkeää Van der Erve Europelle, sillä toisin kuin useimmat muut organisaatiot, yritys ei työskentele budjettien avulla tulevaisuuden arvioimiseksi. “Ohjelmistot olettavat usein, että sinulla on budjetti, ja se on ennusteesi. Työskentelemme eri tavalla. Hienoa on se, että BrightAnalytics ilmoitti meille heti, että voimme tehdä sen. Me sopeudumme. ”

Henkilökohtainen kassavirtaennuste

Nyt kun BrightAnalytics on automatisoinut Van der Erve Europen käteissuunnittelun, yritys tarvitsee raportointiin ja analyysiin vain kaksi tuntia, kun aiemmin siihen kului kokonainen päivä. Samaan aikaan myös niin sanottu kassavirtaennuste integroitiin: “Henkilökohtainen lyhyen ja pitkän aikavälin ennuste rakennettiin, kuten me haluamme nähdä”, Van der Erve Europen talousjohtaja Justyna Gorna jatkaa. “Tämän lisäksi huomasimme, että pystyimme tuottamaan tehokkaita ja tarkkoja raportteja myös muista asioista ja siten saamaan uusia tietoja. Työkalun avulla saamme nyt esimerkiksi tietoa myös dollaritarpeestamme – mikä on tärkeää, koska olemme kansainvälinen toimija – ja kuukausittainen tuloslaskelma tehdään myös BrightAnalyticsin kautta. ‘Myynti- ja marginaalilista’ antaa meille tietoa myynnistämme ja katteistamme.”

“Ilman BrightAnalyticsia meillä ei olisi ollut samanlaista näkemystä”, Bart jatkaa. “Tai olisimme joutuneet käyttämään useita resursseja, mikä olisi joka tapauksessa tehnyt asiasta monimutkaisemman ja aikaa vievämmän ja lisännyt manuaalisten virheiden mahdollisuutta”. Koska tiedot tulevat nyt suoraan lähteestä, voimme olla varmoja siitä, että BrightAnalyticsin tiedot ovat oikein.”

En ole IT-tyyppi vaan rahoitusanalyytikko

Siitä lähtien Van der Erve Europe on ottanut työkalun käyttöön yrityksessä askel askeleelta. “Mitä enemmän alamme käyttää BrightAnalyticsia, sitä useammin saamme kollegoilta pyyntöjä lisäraporttien luomisesta”, Bart sanoo. “Pallo on siis pyörimässä, ja on syntynyt paljon ideoita uusien oivallusten löytämiseksi. Mottomme on: jos voimme tehostaa työtämme tai jos se antaa meille uusia oivalluksia, teemme sen. BrightAnalytics vastaa aina sujuvasti ja nopeasti. Yhteyshenkilömme yrityksessä ei ole tietotekniikan asiantuntija vaan talousanalyytikko. Tämä helpottaa keskusteluja ja ratkaisujen etsimistä huomattavasti. Hän ymmärtää hyvin nopeasti, mihin haluamme mennä, ja osaa kääntää tämän BrightAnalyticsin kielelle.”

Tomtree-holdingyhtiö aikoo tämän vuoden loppuun mennessä liittää BrightAnalyticsiin myös kaksi muuta tekstiilialan liiketoimintapiiriä, Beconnected ja Beconnected Industrial. Kun kaikki liiketoimintapiirit ovat yhteydessä pakettiin, voimme luoda konsolidoidun raportoinnin. Nykyään meillä on konsolidoidut tilinpäätökset vain holdingyhtiötasolla. Tulevaisuudessa voimme seurata tunnuslukuja päivittäin johdon kirjanpidosta tai raportoinnista. Tämä on yrityksellemme täysin uutta. Lisäksi erillinen kojelauta tuotemerkkien ja lisensoinnin tiimillemme ja erillinen kojelauta verkkokauppatiimillemme varmistaa, että BrightAnalytics tarjoaa meille monipuolista tukea koko yrityksessä päivittäisissä päätöksissämme.”

logo flower

BrightAnalyticsin edut Van der Erve N.V.:n mukaan:

  • Käyttäjäystävällinen työkalu
  • Modulaarinen ja helposti ohjelmoitava
  • Räätälöidään yrityksen tarpeiden ja toiveiden mukaan.
  • Ajan säästö ja virheiden mahdollisuus on mahdollisimman pieni
  • Auttaa työskentelemään tehokkaammin ja tuo uusia oivalluksia.

Mietitkö, mitä BrightAnalytics voi tarkoittaa sinulle?