Konsolidointi kuukausittain? Se on mahdollista!

Tutustu siihen, miten kumppanimme VGD nopeutti konsolidointia Vivaldis Interimissä.

Vivaldis Interim on merkittävä toimija tilapäistyövoiman markkinoilla. Saksalaisen vuokratyövoimaa välittävän konsernin oston jälkeen liiketoimintaprosessien oli kasvettava sen mukana. Kumppanimme VGD CFO Services tarjosi heille opastusta ja kokemusta taloudellisen raportoinnin optimoimiseksi.

Kohti yhdenmukaista, luotettavaa ja nopeaa taloudellista raportointia

“Jatkuvan kasvumme vuoksi tietyt järjestelmät eivät enää riittäneet meidän kokoiselle organisaatiollemme”, kertoo Walter Deprins, Vivaldisin talousjohtaja. “Koska konsernissamme on useita uusia yhtiöitä ja holdingyhtiöitä, talousosasta tuli monimutkaisempi eri kirjanpitopakettien, uusien järjestelmien ja vanhojen järjestelmien myötä. Tämän seurauksena BrightAnalytics valittiin nopeasti muuttamaan näiden eri järjestelmien talous- ja toimintatiedot luotettavaksi raportoinniksi automatisoidusti ja yhdenmukaisesti.”

Rahoitusosaston ammattimaistuminen jatkui vielä pidemmälle. Viime aikoihin asti Vivaldis ulkoisti lukujen konsolidoinnin ulkopuoliselle organisaatiolle. Koska tämä on työlästä, konsolidointi tehtiin vain kerran vuodessa. Aivan liian vähän, jotta voisi vaihtaa nopeasti ja tehdä päätöksiä. Vivaldis halusi enemmän omistajuutta näihin rahoitusprosesseihin.

VGD kokeneena kumppanina

“Etsimme kumppania, jolla on perusteellinen taloudellinen ja rakenteellinen tietämys”, Walter Deprins jatkaa. “Kumppani, joka puhui meidän kieltämme ja jolla oli kokemusta johtamisesta ja lakisääteisestä raportoinnista. BrightAnalytics suositteli VGD:tä.”

Philippe Van den Bossche, VGD:n talousjohtajan palvelupäällikkö: “Vivaldis halusi konsolidoida kuukausittain. Siksi meidän oli löydettävä keino automatisoida ja nopeuttaa näitä konsolidointeja. Etenkin konsernien välisten eliminointien osalta, jotka ovat kaikkein työläin osa, oli tärkeää, että raportointi nopeutuu. Yhdessä Vivaldisin kanssa kehitimme automatisointia ja hienosäädimme raportteja. Näin he voivat nyt analysoida ja tulkita lukuja nopeammin.”

Oikeiden mittausvälineiden luominen strategisia päätöksiä varten

Näiden kuukausittaisten konsolidointien myötä tuli tarve saada selkeä ja yhtenäinen kuva Vivaldis-konsernin kassavirrasta.

Walter Deprins: “Alallamme on pystyttävä ennustamaan hyvin. Väliaikaisala on aina ensimmäisten joukossa, joka tuntee markkinoiden suuntaukset. Positiiviset suuntaukset, mutta myös negatiiviset. Tarvitsemme siis hyviä mittareita, jotta voimme tehdä tärkeitä strategisia päätöksiä esimerkiksi investoinneista. Meidän kaltaisessamme kypsässä organisaatiossa meidän on todella oltava tarkkana. Nopeasti ja luotettavasti toimitettavan käteisennusteen ansiosta pystymme siihen.”

Optimoinnin jatkamisen alku

Kuukausittainen konsolidointi sai Vivaldisin tarkistamaan myös muita liiketoimintaprosesseja. “Joskus työ on 70-prosenttisesti valmis, mutta seuraavat 30 prosenttia on kyseenalaistettava aiemmat prosessit ja mietittävä, voiko niitä parantaa”, Walter Deprins selittää.

Philippe Van den Bossche: “Walterin ja hänen kollegoidensa kanssa. Tämän ansiosta pystyimme nopeasti toteuttamaan parannuksia ja saavuttamaan pikavoittoja tietyissä prosesseissa. Peruskysymykset, jotka esitimme itsellemme, olivat aina samat: ‘Millä tiedoilla osakkeenomistajat ja johto voivat arvioida Vivaldisin strategiaa ja suorituskykyä? Ja mikä on tehokkain tapa saada nämä tiedot?””

“VGD:n kokemus tältä alalta oli meille yksi yhteistyön ratkaisevimmista tekijöistä”, Walter Deprins toteaa. “Philippe ja hänen tiiminsä ajattelivat kanssamme ja kysyivät oikeita kysymyksiä. Heidän opastuksensa ansiosta pystyimme etenemään hyvin nopeasti ja laatimaan toimintasuunnitelmia.”

 

Lähde: VGD, https://blogbe.vgd.eu/nl/optimaal-beheer/cfo-services/case/snelle-efficiente-financiele-rapportering-bij-vivaldis-interim, 22. lokakuuta 2019.

Pidä Vivaldisin tavoin sormesi pulssissa BrightAnalyticsin avulla ja ennakoi trendejä ajoissa.

Raportoinnin osalta BrightAnalytics tarjoaa ratkaisun, joka tarjoaa 360° yleiskuvan organisaatiostasi. Haluatko lisätietoja ratkaisustamme? Rekisteröidy webinaareihimme tai pyydä esittelyä.