Talousjohtajat eivät käytä aikaansa taulukkolaskentaan.

4 syytä, miksi talousjohtajat käyttävät 73 prosenttia ajastaan tietojen analysointiin.

PWC:n tutkimus (Finance Effectiveness Benchmark Study 2021) vahvistaa, että talousjohtajilla on nykyään entistä merkittävämpi rooli strategisten päätösten tekemisessä – sekä taloudellisten että operatiivisten. Nykyään taloushallinnon huippujohtajat käyttävät jopa 73 prosenttia ajastaan tietojen ja niistä saatavien “toimivien oivallusten” analysointiin.

Tämä on suuri ero muutaman vuoden takaiseen verrattuna. Tutkimus osoitti tuolloin, että 47 prosenttia talousprofiileista osallistui analyyseihin ja 53 prosenttia tietojen keräämiseen. Rahoitusalalla on tapahtunut selkeä muutos kohti liiketoiminta-ajattelua, joka tuottaa yritykselle enemmän lisäarvoa.

4 syytä, miksi talousjohtajat käyttävät 73 prosenttia ajastaan tietojen analysointiin.

1. Taulukkolaskentaohjelmat eivät ole kovin intuitiivisia käyttää.

Keskivertokäyttäjä voi muodostaa peruskaavoja, luoda kaavioita ja myös kääntää. Mutta muiden toimintojen osalta enemmistö kääntyy nopeasti yrityksen “kehittyneen taulukkolaskennan sankarin” puoleen, joka tekee taikoja. Se ei ole pelkästään käyttäjäystävällinen, vaan myös epäselvä.

BrightAnalyticsin kaltainen raportointialusta on intuitiivinen käyttää kaikille, olivatpa he taloushallinnon koulutuksen saaneita tai eivät. Johdon raportit rakentuvat liiketoimintastrategiastasi: ne ovat selkeitä ja ymmärrettäviä kaikille.

2. Taulukkolaskenta ja inhimilliset virheet kulkevat käsi kädessä.

Yksi pieni kirjoitusvirhe, kaavavirhe tai vääränlainen data-alueen valinta voi nopeasti aiheuttaa virheellisten tulosten vesiputouksen. Kuka haluaa tehdä strategisia päätöksiä sellaisten lukujen perusteella, joita on vaikea todentaa? Joko et edes huomaa virhettä tai käytät tunteja vianetsintään löytääkseen neulan heinäsuovasta.

Raportointityökalussa kaikki tiedot, jotka haetaan automaattisesti esimerkiksi kirjanpito-, ERP- tai CRM-järjestelmistä, tarkastetaan järjestelmällisesti. Huippuluokan luotettavuus.

3. Törmäyssuojattuja laskentataulukoita ei ole vielä keksitty.

Mitä suuremmaksi yrityksesi kasvaa, sitä suuremmaksi tietomäärä kasvaa ja sitä monimutkaisemmiksi kaavat muuttuvat. Tämän seurauksena laskentataulukot reagoivat yhä hitaammin. Kaatumisten välttämiseksi historialliset luvut poistetaan usein, mutta tämä aiheuttaa myös historiallisten vertailuarvojen häviämisen.

Taulukkolaskenta on joustava, mutta ketterä kasvu ei ole sen ominaisuus. Mitä kunnianhimoisempia kasvusuunnitelmasi ovat ja mitä monimuotoisempi organisaatiorakenteesi on, sitä enemmän hyödyt johdon raportointialustasta. BrightAnalytics näyttää sekä historiatiedot että monien monimutkaisten rakenteiden tulokset järjestäytyneesti ja selkeästi koko organisaation kattavana tai yksiköittäin, liiketoimintayksiköittäin, maakunnittain ja muutenkin suodatettuna.

4. Taulukkolaskentaohjelmat ovat pian dinosauruksia.

Lopuksi käsittelemme tiedonkeruuta. Raporttien pitäminen ajan tasalla laskentataulukoissa on usein aikaa vievä, manuaalinen prosessi, ja tuoreiden lukujen saaminen riippuu eri osastoista. Kun olet saanut kaikki tiedot, numerot ovat historiaa. Päivität siis raporttejasi viime hetkellä FinalReportista ja FinalReport_v1:stä Final Report_v10-updateen ja jopa FinalReport-v11-finalB:hen.

 

BrightAnalytics tarjoaa ratkaisun

BrightAnalytics antaa kaikille sitä tarvitseville yhden oikean, ajantasaisen version totuudesta yhdellä napsautuksella. Samat luotettavat luvut kaikille, jotka:

  • Toimintakelpoisia oivalluksia, joiden perusteella voit tehdä johtamispäätökset. Aivan kuten Codit: he käyttävät BrightAnalyticsia ohjausmekanismina johdon kokouksissa.
  • Tämä johtaa säästöihin lyhyellä aikavälillä. Esimerkiksi sikarivalmistaja J. Cortes havaitsi jättimäisen vesivuodon lähes välittömästi, mikä johtui kustannusten silmiinpistävästä kasvusta.
  • Jopa lisätä myyntiäsi. Seraxin matkalla olevat myyntiedustajat analysoivat vähittäismyyjän koko historian vain kymmenessä minuutissa. Kaikki arvokas tieto on siis aina käsillä!

Säästä aikaa automaation avulla

Jos haluat taloushallinnon johtajana vapauttaa enemmän aikaa niille tehtäville, jotka tuottavat eniten arvoa organisaatiollesi, taloushallinnon tehtävien automatisointi on itsestään selvä valinta. Älä kuitenkaan pidä tämän alkua liian suurena. Aloita pienestä, kasva suureksi.

Korvaa manuaalinen, xls-pohjainen johdon raportointi BrightAnalyticsin kaltaisen raportointialustan automatisoidulla ja erittäin luotettavalla lähestymistavalla. Sen avulla saat nopeasti oikeat tiedot, jotka voit myös helposti jakaa kaikkien sidosryhmien kanssa erityisen käyttäjäystävällisen raportointialustan ja selkeiden raporttien ja kojelautojen avulla.

Haluatko tietää lisää? Tutustu alustamme toimintaan.