Esittelyn aikana huomasimme heti käytön helppokäyttöisyyden sekä sen, että voimme itse määrittää, mitä haluamme nähdä raportoinnissa.

-Ward Rooseleer, johtaja
"Jos sinulla on taloudelliset perustiedot, se on erittäin helppo ja intuitiivinen työkalu."
- Ward Rooseleer, johtaja

Connectors in use

Modules in use

Eri yritykset ja kirjanpitojärjestelmät, yksi versio totuudesta

Sen jälkeen kun Assen Contimac oli ammattimaistanut kirjanpitonsa jokin aika sitten, yritys tiesi, että oli aika ottaa seuraava askel: nykyaikainen raportointityökalu. Tämä tavoite vahvistui, kun se osti hollantilaisen kilpailijansa GMT Internationalin. Tästä lähtien BrightAnalytics virtaviivaistaa kaiken taloudellisen (ja pian myös operatiivisen) raportoinnin tälle ammattikäyttöön tarkoitettujen koneiden, työkalujen ja varastolaitteiden asiantuntijalle valmistus-, rakennus- ja autoteollisuudessa.

“Kun ostimme GMT Internationalin, liiketoimintaamme lisättiin toinen maa, mutta myös toisenlainen kirjanpito ja erilaiset pääkirjanpidon tilit”, johtaja Ward Rooseleer aloittaa. “Yrityskaupan jälkeen halusimme pystyä istumaan koko johtoryhmän kanssa vähintään kuukausittain ja käymään läpi suorituskykyä ja pullonkauloja oikeiden lukujen avulla.. Osakkeenomistajien oli voitava saada lukuja aina molempien maiden osalta.”

Siihen asti Contimac – jolla oli myös useita yrityksiä ennen yritysostoa – oli ollut tekemisissä Excelin kanssa. “Ulkopuolinen kirjanpitäjämme toimitti meille luvut kerran neljännesvuosittain selkeällä lomakkeella. Mutta meillä ei ollut pääsyä tietoihin milloin tahansa ja missä tahansa. Sen jälkeen kun tilit oli aluksi päätetty kuukausittain, kiinnostus lukujen jatkuvaan seurantaan kasvoi. Kun kirjanpito hoidetaan ammattimaisesti, tehokkaasti, johdonmukaisesti ja asianmukaisesti päivittäin, on hyvin mahdollista seurata kehitystä tarkasti.

Yksi ainoa totuuden lähde

Yksi Contimacia yritysostoprosessin aikana opastaneista konsulteista ilmoitti heille BrightAnalyticsin olemassaolosta. “Vertasimme noin kahta muuta vastaavien ratkaisujen tarjoajaa, mutta valitsimme lopulta BrightAnalyticsin. Yhtäältä siksi, että se on kasvava belgialainen yritys, ja toisaalta siksi, että eräs henkilö, johon luotimme, suositteli sitä meille. Lisäksi huomasimme heti esittelyn aikana käytön helppokäyttöisyyden sekä sen, että BrightAnalyticsissa voit parametroida kaiken itse niin, kuin haluat nähdä sen raportoinnissa. Se teki siitä meille mielenkiintoisen, samoin kuin se, että voisimme luottaa erittäin hyvään tukeen ilman jatkuvia lisämaksuja. Tiesimme etukäteen, mitä odottaa.”

Nykyään Contimac näkee kaikki liiketoimintansa kannalta olennaiset luvut haluamassaan muodossa. “Kun olimme toimittaneet datapisteet Exact Financialsista, kaikki ladattiin sujuvasti BrightAnalyticsiin”, Ward jatkaa. “Sen jälkeen voisimme parametroida ja tarkastella, missä muodossa haluaisimme nähdä tuloslaskelman ja EBITDA:n ja mitä kustannuksia haluaisimme raportoida. Voimme määrittää Belgian ja Alankomaiden pääkirjanpidon tilit niin, että näemme ja voimme tulkita lukuja samalla tavalla, vaikka ne tulevat eri kirjanpitopaketeista. Toisin sanoen yksi ainoa totuuden lähde. Lisäksi voimme napsauttaa pienimpiin yksityiskohtiin ja jopa etsiä tietoja tietystä tuotteesta aina laskun tasolle asti.”

Seuraa reaaliaikaista varastokiertoa

Seuraavaksi Contimacin tavoitteena on yhdistää taloudelliset tiedot operatiivisiin tietoihin. “Tarkastelemme parhaillaan lisää operatiivisia vaihtoehtoja, joilla voidaan esimerkiksi kartoittaa varastokiertoja tai muita tärkeiksi katsomiamme tunnuslukuja. Koska olemme jakeluyritys, meillä on melko paljon varastoa. Meille tämä on siis tärkeä parametri, jonka haluamme pystyä muuttamaan nopeasti myynniksi. BrightAnalytics-työkalussa voimme yhdistää tuloslaskelman tiedot tasetietoihin, kuten varaston kiertonopeuteen tai tuotekohtaisiin katteisiin. Se, että tätä voidaan arvioida reaaliaikaisesti tuotekohtaisesti, on suuri etu. Tulos- ja tasetietojen automaattinen yhdistäminen säästää lisäksi laskentatehoa ja aikaa, jolloin voimme keskittyä tulkitsemiseen laskelmien tekemisen sijaan.

Ward Rooseleer, joka ei ole tietotekniikkaan erikoistunut mutta jolla on jonkin verran talousosaamista, luo itse kojelautoja BrightAnalytics-ohjelmassa. “Jos investoit alustaan, sinun on parasta hyödyntää sitä”, hän sanoo. “BrightAnalyticsin asiakaspalveluvalmentajan avulla olen luonut ensimmäiset mielenkiintoiset mittaristot. Muutaman tunnin kuluttua pääsin itse asiaan. Jos sinulla on taloudelliset perustiedot, se on erittäin helppo ja intuitiivinen työkalu. Ja jos meillä on joskus kysyttävää, siihen löytyy aina nopea ratkaisu”, Ward toteaa lopuksi. Lyhyesti sanottuna: tyytyväinen asiakas.

logo flower

BrightAnalyticsin edut Contimacin mukaan:

  • Erittäin käyttäjäystävällinen ja intuitiivinen
  • Reaaliaikainen näkemys luvuista haluamassasi muodossa ja liiketoimintasi kannalta merkityksellisessä muodossa.
  • Klikkaa alaspäin laskun tasolle
  • Erittäin hyvä tuki ilman tuntilaskutusta
  • Kyky yhdistää operatiiviset suorituskykyindikaattorit taloudellisiin tietoihin.
  • Ajan säästäminen, jolloin voit keskittyä tulkintaan analyysin sijaan.

Mietitkö, mitä BrightAnalytics voi tarkoittaa sinulle?

Contimac-logo

Tietoja Contimacista

Vuonna 1988 perustettu Assen Contimac myy Benelux-maissa ja Ranskassa sijaitsevien jakelupisteidensä kautta ammattikäyttöön tarkoitettuja koneita, työkaluja ja varastointilaitteita tuotanto-, rakennus- ja autoteollisuuden käyttöön. Kun hollantilainen yritys oli hankkinut uuden yrityksen, tarve saada reaaliaikainen näkemys luvuista oli suurempi kuin koskaan, ja yritys päätti tehdä yhteistyötä BrightAnalyticsin kanssa talousraportoinnissa. Ja sillä välin on jo käynnissä työ, jonka tarkoituksena on antaa enemmän tietoa operatiivisista suorituskykyindikaattoreista!